28 mei 2020 Gebruikers online: 50
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kerstconcert in de Ichthuskerk

Geplaatst op: 14 december 2019

Het jaarlijkse kerstconcert van de Ichthuskerk vindt dit jaar plaats op zaterdagmiddag 21 december vanaf 16.00 uur en wordt evenals voorgaande jaren uitgevoerd door het Bovenkerk Kamerkoor. Dat is afgelopen mei  omgedoopt is tot Capella Campen.

Ab Weegenaar, al vanaf het begin in 2001 bij het koor betrokken, zwaait ook dit jaar weer  het dirigeerstokje. Reeds als 15 jarige stond hij koren te dirigeren. Naast zijn dirigentschap van verschillende zangverenigingen en cantate diensten is hij eerste organist van de Bovenkerk  en speelt hij fagot in het Gelders Orkest.

Capella Campen geeft jaarlijks een aantal concerten in de regio Kampen en is als algemeen koor lid van de KBZON(Koninklijke Bond van Zang en Oratoria Nederland). Het koor telt ongeveer 30 enthousiaste zangers en voert koorwerken uit van verschillende muziekstijlen uit de wereld van de klassieke muziek. Er worden  zowel traditionele als hedendaagse kerstliederen ten gehore gebracht. Het koor zingt zowel a capella als met begeleiding.

Vaste organist van het koor is Sander van den Houten (1987). Sinds april 2017 is Sander eerste organist van het beroemde Bätzorgel van de Lutherse kerk in Den Haag. Reeds op 8 jarige leeftijd kreeg hij al orgel- en pianolessen. In 2013 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium van Zwolle voor zijn master: uitvoerend organist. Ook heeft hij een aantal masterclasses gevolgd en is hij begeleider van verschillende koren waarmee concertreizen door heel Europa werden gemaakt. Hij geeft concerten als solist, begeleider en continuo speler.

Op het programma staan werken van James Mc Millan, Arvo Pärt en John Tavener en worden afgewisseld met traditionele kerstliederen en orgel solo’s.

De kerkzaal is open vanaf half vier. De toegang is vrij. Wel is er bij de uitgang een collecte om de kosten te bestrijden.

Volgende concerten:

29 februari     orgelconcert  Minne Veldman.

18 april           concert  voor orgel en harmonium door Gebroeders De jong.

22 augustus    hooifeestconcert Gerwin van de Plaats.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.