26 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Belgische schrijver naar Bibliotheek Hasselt

Geplaatst op: 16 januari 2020

Bart Moeyaert vertelt op 29 januari van 17.00 tot 19.00 uur over zijn werk ( romans, jeugdboeken en poëzie) in de bibliotheek Hasselt tijdens een simpele maaltijd: poëten aan tafel! Wie mee eet en komt luisteren, betaalt 15 euro. Voor leden van SCAB is die prijs 10 euro.

Bart Moeyaert is een Belgische schrijver die al debuteerde op negentienjarige leeftijd met het autobiografische Duet met valse noten. Sinds 1995 is Moeyaert fulltime schrijver en publiceerde hij tientallen kinderboeken totdat hij ook voor volwassenen ging publiceren: Het is de liefde die we niet begrijpen en Broere en drie dichtbundels Gedichten voor gelukkige mensen, Verzamel de liefde en Helium ( okt. 2019).

Hij staat ook op het podium, bijvoorbeeld als verteller van De Schepping en Het Paradijs samen met Het Nederlands Blazers Ensemble en met de vertelling Iemands lief in samenwerking met de violiste Janine Jansen. Bart Moeyaerts werk is veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland en wordt in meer dan vijftien talen vertaald.

Als klap op de vuurpijl won hij dit jaar (2019) de ALMA award: de Astrid Lindgren Memorial Award, een prestigieuze bekroning die internationaal gezien wordt als de ‘Nobelprijs voor jeugdliteratuur’. Bart Moeyaert is gekozen uit 246 kandidaten uit 64 verschillende landen.

Aanmelden kan via scab-hasselt@hotmail.nl of opgave formulier in de bibliotheek Hasselt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour