28 mei 2020 Gebruikers online: 61
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Floor en Meike zijn voorleeskampioen van Zwartewaterland

Geplaatst op: 6 februari 2020

De Hasseltse meiden Floor van Dalfzen en Meike Zwitser gaan namens Zwartewaterland naar de regionale ronde. Zij wonnen woensdagavond beiden de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in het gemeentehuis.

De kandidaten hadden eerder al moeten strijden tegen klasgenoten op hun eigen basisscholen, maar nu moesten zij strijden tegen de voorleeskampioenen uit hun eigen plaats. De twee winnaars gaan door naar de regionale finale op 4 maart die deze keer plaats vindt in Zwolle. De winnaar daar gaat door naar de provinciale ronde.

Tijdens de lokale ronde in Zwartewaterland moest iedere kandidaat een fragment voorlezen uit een jeugdboek van hun eigen keuze. Ze werden enthousiast aangemoedigd door supporters.

De kandidaten werden beoordeeld door de jury, bestaande uit Corrie Folkersma (SCAB), Lennaerd van Dijk van Vivant in Hasselt en Aly Strating namens het bestuur Bibliotheek Zwartewaterland. Tien kandidaten verwenden de luisteraars in de zaal met de mooiste verhalen. De volgende kandidaten lazen voor: Thijs Haasjes (Het Anker), Silvan van der Steege (Prins Willem Alexanderschool), Joan Kamerman (Toermalijn), Coen Schraa (Aremberg), Doreen Heetebrij (De Wijngaard), Corné Driessen (Maarten Lutherschool), Sanne Beens (Johannes Calvijnschool), Rolf Meuleman (Driemaster Mastenbroek), Floor van Dalfzen (Op de Hoeksteen) en Meike Zwitser (De Driemaster).

De avond werd mede mogelijk gemaakt door de Regelaardij uit Hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.