26 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Thema-avond Alzheimer Trefpunt ‘Het ophalen van herinneringen’

Geplaatst op: 10 maart 2020

Het Alzheimer Trefpunt Zwartewaterland houdt maandag 23 maart weer een thema-avond. Onderwerp deze avond is ‘Het ophalen van herinneringen’.

“Het ophalen van positieve herinneringen is een mooi middel binnen het contact met mensen met dementie. Zij praten vaak graag over vroeger, omdat juist de persoonlijke herinneringen uit hun jongere jaren het langst bewaard blijven. Het ophalen van herinneringen doet een beroep op wat mensen nog wèl weten en kunnen. Dat is prettig, omdat ze vaak geconfronteerd worden met zaken die ze vergeten zijn. Het ophalen van herinneringen vergroot hun zelfvertrouwen en vormt de basis voor de mooie contactmomenten”, aldus mantelzorgconsulent Lia Ruitenberg.

Annemarie Bolder van ‘Ergoworld’ zal vertellen over het belang van het ophalen van herinneringen en de aanwezigen ook voorzien van diverse praktische tips in het omgaan met dementie. Voor mensen met dementie is er een speciaal programma, in een aparte ‘prikkelarme’ ruimte, met muziek van vroeger.

Deze  bijeenkomst is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

In tegenstelling tot wat in de folder vermeld staat, wordt deze avond gehouden in Het Teeuwland, Karel Doormanstraat 30 in Hasselt. Het programma begint om 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. De entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 06 13014955, of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour