28 mei 2020 Gebruikers online: 119
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Ook geen kerkdiensten in Hasselt

Geplaatst op: 12 maart 2020

Het viel te verwachten maar ook de diensten in verschillende kerken gaan de komende zondagen niet door vanwege het coronavirus. Verschillende kerkverbanden hebben op bestuurlijk niveau aangegeven het dringende advies vanuit de overheid te volgen. In de Grote Kerk worden wel diensten gehouden, voor een beperkt aantal kerkgangers.

Leden van de Ontmoetingskerk kunnen zondag voor een overdenking terecht op de website van de gemeente (www.ontmoetingskerkhasselt.nl). Daar zal hun predikant Jaap Oosterhuis een overdenking plaatsen. Ook Dominee Richard Vissinga van de PKN houdt een meditatie om 10.00 uur op de kerkradio te beluisteren via www.pknhasselt.nl.

Ook de Roemeniƫ Actiedag aanstaande zaterdag in De Baak gaat niet door. De organiserende commissie hoopt het later dit jaar wel te kunnen houden.

De Hervormde Gemeente (Grote Kerk) roept haar gemeenteleden op de diensten zoveel mogelijk thuis mee te beleven door middel van de live-uitzending via kerkradio of internet (www.hervormdhasselt.nl) . De kerk biedt ruimte aan een beperkt aantal kerkgangers en degenen die de dienst in de kerk willen meebeleven vragen wij zoveel mogelijk gespreid in de kerk plaats te nemen en de hygiĆ«nevoorschriften van het RIVM op te volgen. “Eventueel kerkbezoek geschiedt nadrukkelijk op eigen risico en verantwoordelijkheid. Als u verkoudheidsklachten heeft vragen wij u thuis te blijven”, schrijft scriba Cees van der Kamp.

Omdat er verwacht wordt dat er om half 10 zondagmorgen een te hoge piekbelasting op het internet komt vanwege alle kerkdiensten die beluisterd worden, heeft de koster van de Hervormde Gemeente Hasselt (Grote kerk) overlegd en besloten dat de dienst niet om 09.30 uitgezonden wordt, maar om 11.00 uur.

De catechisaties van Grote Kerk voor volgende week zullen wel doorgaan gezien de kleinere omvang van de groepen. Van ouders wordt gevraagd kinderen met verkoudheidsklachten thuis te houden.

Het moderamen van de kerkenraad neemt begin volgende week een besluit over de diensten van zondag 22 maart gezien de geplande doopdienst voor die zondag.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.