26 april 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kraamschudden in tijden van corona

Geplaatst op: 30 maart 2020

Foto's Hanna Wursten

“We zijn heel veel samen nu, en dat is wel heel bijzonder.” Acht weken geleden werd Siem geboren in het gezin van Astrid en Rick Pierik en hun dochter Rosa. “Wij hebben het eigenlijk heel fijn als gezin deze bijzondere kraamperiode. Wel missen we onze vrienden en familie om het jonge levensgeluk te delen”, vertelt Astrid.

Zij woont met haar gezin in een monumentale boerderij aan de Verkavelingsweg vlakbij de Gennerdijk. “We staan samen op, ik had sowieso verlof en Rick werkt nu thuis. Met het mooie weer afgelopen weken zijn we veel in de tuin, en we maken wandelingen op de dijk waar het nu een stuk rustiger is.” De 3-jarige Rosa is druk met ‘koekjes’ bakken, knutselwerk en het bouwen van een tent in de kamer. “Rosa maakt graag feestjes voor ons.”

Astrid komt uit Zeeland en is heel blij dat haar ouders en dichtstbijzijnde familie Siem in levenden lijve konden aanschouwen voor de corona-maatregelen in werking traden. “Maar het is een wel een uitkomst nu met alle communicatiemiddelen die er zijn. We bellen, appen en videobellen veel waardoor anderen Siem toch kunnen zien. De ontwikkeling van kleine kinderen gaat immers zo snel.”

Dit was de tweede aflevering in onze nieuwe serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour