3 juni 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Meer tijd voor alles, en dat is ook wel relaxed’

Geplaatst op: 2 april 2020

Foto's Hanna Wursten

“Normaal gesproken is de klok mijn grootste vijand. Nu hebben we meer tijd voor alles en dat is ook wel weer relaxed.” Petra Rozendaal is thuis aan de Van Dedemlaan met dochter Eva (5) en zoon Lev (3) en hun bejaarde Engelse Stafford Beau (17).

“Ik vind het zoals het nu gaat geregeld pittig maar ook wel weer lekker. Het is verstand op nul en gaan, het is zoals het nu is. Dat zal voor veel gezinnen zo zijn. Ik ben nu veel meer thuis met de kinderen en ik merk dat ze dat fijn vinden. Normaal werk ik drie dagen in Amsterdam en overnacht daar dan ook. Nu ben ik daar nog één dag fysiek aan het werk als maatschappelijk werker.” Haar man Gerrit heeft met zijn technische beroep het geluk dat hij al zijn werk voort kan zetten.

Het weer zit ons natuurlijk ook erg mee waardoor de kinderen ook fijn buiten kunnen spelen. “Eva mist de haar school al wel soms. Met een vriendinnetje heeft ze laatst muziek gemaakt tijdens het videobellen. Eva op gitaar en haar vriendinnetje op een fluit.” Haar zoon Lev maakt ineens forse sprongen qua zindelijkheid. “Eerst leek dat veel moeite te gaan kosten en nu lijkt hij in een paar dagen zindelijk te zijn geworden. De rust en aandacht spelen daarin vast een rol.”

Tijdens het telefonisch interview maakt het moederhart van Petra een sprongetje. Haar kroost is naar buiten gesneld om op de trampoline met de gitaar en ukelele ‘liedjes te zingen voor de oude mensen.’ Petra heeft ze verteld over de zorgen van ouderen nu en is blij te zien dat haar kinderen dat oppikken. “En daarnaast, een kleurplaatje is zo gemaakt en koekjes zijn zo gebakken. Voor mij vliegen de dagen, maar ik kan me voorstellen dat, voor mensen die alleen zijn de dagen nu erg lang kunnen duren.”

Dit was de derde aflevering in onze nieuwe serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.