3 juni 2020 Gebruikers online: 36
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Weer twee Zwartewaterlanders overleden aan corona

Geplaatst op: 2 april 2020

Opnieuw zijn twee Zwartewaterlanders overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat maakte burgemeester Bilder donderdag bekend. Ook liggen er nu 23 inwoners van de gemeente in het ziekenhuis. Een Genemuidenaar en een Hasselter kwamen daar de afgelopen 24 uur terecht.

Bij de huisartsen begint het beeld wat rooskleuriger te worden, al zijn er grote verschillen tussen de kernen. Waar zich in Zwartsluis niemand bij de huisarts moest melden en in Hasselt één kwamen maar liefst acht Genemuidenaren met serieus klachten bij de huisarts.

Bilder roept inwoners van de gemeente daarom op om zich ook met het aanstaande mooie weer aan de regels te blijven houden. “We willen er allemaal lekker op uit, die drang heb ik ook, maar laten we ons alsjeblieft aan de regels houden. Zoek de gebruikelijke ommetjes, zoals de dijk rondom Genemuiden en de Stenendijk in Hasselt, misschien een keer niet op. Ga je er op uit, neem dan extra je verantwoordelijkheid.”

De burgemeester vraagt opnieuw begrip voor de situatie in de ouderenzorg. “Medewerkers hebben het ontzettend zwaar. Zij zijn de uitvoerders van het beleid dat onze gezondheid moet beschermen. Ga ze daarom niet verbaal bejegenen of verwijten maken omdat je familieleden in de verzorgingscentra niet kunt bezoeken.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.