28 april 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselts Fanfare maakt zich klaar voor WMC Kerkrade

Geplaatst op: 19 juli 2017

Tekst en foto's: Erik Eenkhoorn

Woensdagavond was de uitzwaaiavond van de drumband van Hasselts Fanfare. Aanstaande zaterdag hopen ze mee te doen aan het Wereld Music Concours in Kerkrade. 

“Het is de Olympische spelen van de muziek”, vertelt een drummer. “Het wordt eens per vier jaar gehouden op drie locaties in Kerkrade. Wij spelen in het stadion van Roda JC”. Langs de rand van het veld zit veel aanhang. “Ik heb de broek nog iets ingekort”, vertelt een vriendin van een drummer. “Hij mag aan de voorkant niet geplooid zijn”, terwijl ze een broek aanwijst die wel geplooid is.

Overal wordt op gelet; of de petten wel recht op het gezicht staan met het embleem boven de neus, of ze lang genoeg stil kunnen staan, en of er precies evenveel afstand zit tussen de drummers. “We oefenen gelukkig morgen en vrijdagavond ook nog”, vertelt Bert-Jan Bosman. “We zitten op een kampeerboerderij net buiten Kerkrade, waar we vrijdagmorgen om half 10 naartoe vertrekken. Daar hebben ze een veld waar we nog kunnen oefenen”.

Er stond veel publiek vanavond nieuwsgierig te luisteren. Toen de drummers het sein ‘Voorwaarts’ hoorde en ze begonnen te spelen was de reactie: ‘Wauw!’ Zo lovend als het publiek was, zo kritisch is de jury hebben de drummers inmiddels vernomen van bronnen uit Kerkrade. Ze gaan dan ook hun best doen om voor de gouden plak te gaan en de meeste punten. Ook Hasselt Actueel zal met een fotograaf aanwezig zijn.

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn

Reacties zijn gesloten.

Contour