28 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Potkamp – Van de Poppe

Geplaatst op: 10 oktober 2017

Willem Potkamp en Aartje van de Poppe traden op 6 oktober 1967 in het huwelijk in het gemeentehuis in Harderwijk. Burgemeester Bilder bracht het echtpaar maandag in hun woning aan de Burgemeester Malcorpslaan een bezoek om hen te feliciteren met hun 50-jarig huwelijksjubileum.

Wim is in Kampen geboren en groeide, samen met zijn jongere broer, op in IJsselmuiden. Na het vervullen van de dienstplicht begon hij als technicus bij de IJsselcentrale. Daar werkte hij 40 jaar. Aartje komt uit Harderwijk. Zij is de middelste in het gezin van vijf kinderen. Ze werkte bij een bakkerij. Het echtpaar woonde na hun trouwen lange tijd in IJsselmuiden. Daar zijn hun zoon en dochter geboren. Later verhuisde het gezin naar Hasselt.

Aartje en Wim leerden elkaar kennen in Harderwijk. Met een vriendin bedacht Aartje destijds een list om met Wim en zijn vriend in contact te komen. Door het verwijderen van een draadje uit het achterlicht van de fiets zetten zij een pechgeval in scene. Zo konden zij de hulp van de jongens inroepen. Die kennismaking was het begin.

Wims interesse ging uit naar de paardensport. Hij hielp bij het bouwen van de manege en was jurylid bij wedstrijden. Daarnaast was hij actief bij het Rode Kruis en binnen de WMO raad. Zijn grote hobby was vissen. Aartje maakt kaarten en mag graag knutselen. Ook werkt zij graag in de tuin.

Het echtpaar gaat er samen met hun kinderen en vijf kleinkinderen een paar dagen op uit om het huwelijksjubileum te vieren. Daarna volgt er nog een feestje met familie en genodigden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour