27 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Een nat, maar warm welkom voor de Sint

Geplaatst op: 18 november 2017

Tekst: Teunie Rijfkogel Foto's: Teunie Rijfkogel en Gerrit Slurink

Even dacht Hasselt dat de Sint niet met zijn pieten mee was gekomen vanuit Spanje. Wegens de barre weersomstandigheden was de Sint namelijk niet aan dek, maar zat hij warm en droog beneden. Maar toen de brug opgehaald werd en de Dageraad richting de kalkovens voer, kwam de Sint dan toch tevoorschijn. Onder leiding van een stel muzikale pieten legde de boot aan en werd de Sint hartelijk welkom geheten door burgemeester Bilder. 

Het was regenachtig en bitterkoud, maar dat liet de Hasseltse kinderen er niet van weerhouden om de Sint te verwelkomen. Talloze kinderen waren samen met hun ouders naar de kalkovens gekomen en keken vanonder een paraplu toe hoe de Sint binnen kwam varen. Er werden sinterklaasliedjes gezongen en veel kinderen waren door hun ouders omgetoverd in kleine zwarte pietjes. De pieten dansten naar hartenlust en Sinterklaas zwaaide en schudde kleine kinderhandjes.

De Sint was erg blij om weer in Hasselt te zijn. Gelukkig heeft hij niet gehoord dat een jongen net voor zijn aankomst een niet zo nette versie van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ door de microfoon had gezongen. Anders was hij vast weer afgezwaaid naar het warme zuiden, de opgehouden kinderhanden leeg achterlatend. Een geluk bij een ongeluk dus voor de kinderen, want de pieten hadden veel lekkers meegenomen. Hun zakken zaten boordevol pepernoten die ze uitdeelden aan iedereen die ze maar wilde hebben. Ook was er een fotopiet meegekomen, die de kinderen samen met Sinterklaas op de foto zette.

Toen alle kinderhanden bij de kalkovens gevuld waren, zette de Sint koers richting sporthal de Prinsenhof. Hier vond het vervolg van het Sinterklaasfeest plaats.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour