27 april 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Iers’ nieuwsjaarsconcert Fanfare goed bezocht

Geplaatst op: 22 januari 2018

Het nieuwjaarsconcert met ‘Iers tintje’ van het orkse van Hasselts Fanfare in het clubgebouw is zaterdag goed bezocht. De organisatiecommissie wist de repetitieruimte om te bouwen tot zeer sfeervol en fraai uitgelichte concertzaal in Ierse sfeer.

Met een gezamenlijke toast op het nieuwe jaar werd de avond geopend. Aansluitend namen de muzikanten samen met de mannen van de band Fin M’Coul het publiek mee in een reis door Ierland.

Door dirigent en muziekcommissie was dan ook een fraai muzikaal programma in elkaar gezet met werken waarmee een link naar Ierland werd gelegd. Uiteraard ontbraken daarin niet de klassiekers als ‘Radetszky mars’ van Strauss en ‘Happy New Year’ van Abba.

Jeroen en Benyan, van Fin M’Coul en beiden afkomstig uit Hasselt, brachten een stuk gezelligheid met hun Ierse folkmuziek. Prachtige luisterliedjes waarbij een stukje geschiedenis werd verteld, maar ook traditionele meezingers en stevige Drinking Songs. Met een heuse Ierse proeverij aan hapjes en drankjes werd in de After Party de avond gecompleteerd.

Zaterdag 27 januari aanstaande kan het publiek wederom genieten van veel muziek. Al is dit niet fanfaremuziek. Met deze bandjesavond waarop ‘Doe de Dijk Maar’ en ‘Band of Music Brothers’ speelt wordt een benefietconcert gegeven waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Hartekind.  “Dit wordt het derde benefietfestival op rij en met de topbands die we nu hebben uitgenodigd moet het toch zeker lukken om weer een mooi bedrag binnen te halen voor de stichting die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking”, aldus Gerrald Beens namens de organisatie.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour