27 april 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Evan Bogerd geeft concert in de Ichthuskerk

Geplaatst op: 4 februari 2018

Op zaterdag 24 februari geeft Evan Bogerd het volgende concert in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan. Als kerkmusicus is hij verbonden aan verschillende kerken: in Hengelo en aan Ichthus- en Stephanuskerk van Hasselt.

Al op jonge leeftijd werd hij door Herman van Vliet voorbereid op de orgelstudie. Momenteel is hij bezig met zijn master bij Jos van der Kooy aan het koninklijk conservatorium van Den Haag. In de Amsterdamse Westerkerk oogstte hij veel lof voor zijn vertolkingen van Max Reger. Ook zijn  cd-opnamen in de Sint Bavo van Haarlem vonden veel bijval. Evan heeft masterclasses improvisatie gevolgd aan de orgelacademie van Altenberg(D) en won diverse prijzen op verschillende concoursen. Hij geeft orgel- en pianolessen met veel aandacht voor improvisatie en harmonisatie.

Hij begint met 3 transcripties door 3 bekende organisten (Guilmant, Van Westering en Widor) van werk van Johann Sebastian Bach en het preludium en fuga in  G-dur. Daarna volgen Johann Pachelbel met ciacona in f-mol en de orgelsonate III van Felix Mendelssohn Bartholdy. Vervolgens komen Nederlandse componisten aan de beurt: Marius Monnickendam -toccata, Evan Bogerd- improvisatie en tenslotte variaties op Merk toch hoe Sterck van Cor Kee.

Het concert begint om 16.00 uur. De zaal is open vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bedrage om de  kosten in  de hand te houden is onontbeerlijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour