30 april 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Emté verandert in Coop of Jumbo

Geplaatst op: 5 maart 2018

Het hing al een tijd in de lucht dat de Emté-supermarkten van eigenaar Sligro zouden over gaan naar een nieuwe partij. Vandaag kwam het nieuws dat Coop en Jumbo gezamenlijk de 132 Emté-filialen overnemen. Welke naam in de toekomst zal prijken op de gevel van de huidige Emté Mulder is nog niet bekend, meldt bedrijfsleider Richard Hakkers.

De NOS schrijft op haar website dat tweederde van de huidige Emté-filialen bij Jumbo worden geïntegreerd. Een derde zal het oranje van Coop gaan dragen. Ook al is de precieze toekomst nog onduidelijk voor de Hasselter supermarkt, Hakkers is blij dat de formule Emté is gekocht door bedrijven met een echt supermarkt-hart. “Bij Sligro (horeca-groothandel red.) hingen we er toch altijd een beetje bij, dat zal bij Jumbo of Coop zeker niet zo zijn.” Het is overigens niet 100% gegarandeerd dat de Hasselter Emté een Jumbo of Coop wordt. Dat is wel hoogstwaarschijnlijk, maar andere opties zijn niet volledig uitgesloten.
Hakkers gaat er niet vanuit dat het ombouwen nog in 2018 gaat plaatsvinden. Onderhandelingen tussen de lokale ondernemers en de nieuwe eigenaren moeten nog worden gevoerd en ook de Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft een belangrijke stem in dergelijke transities.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour