28 april 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Goed draaiende kringloop zoekt medewerkers

Geplaatst op: 29 mei 2019

Van ‘een stelletje goedwillende idioten’, zoals May van Holthe tot Echten het zegt, tot een serie goed draaiende kringloopwinkels. Noggus & Noggus is in een kleine dertig jaar uitgegroeid tot een begrip in de regio. Ook de vestiging in Hasselt staat er goed voor, zegt Van Holthe tot Echten. “Maar een heikel punt is momenteel het tekort aan vrijwilligers. We hebben echt versterking nodig.”

Het is de bekende samenloop van omstandigheden. Vrijwilligers verhuizen, raken zwanger of vinden een baan, waardoor de spoeling ineens dun is. “Dat mensen een baan vinden is op zich positief. Een van onze doelstellingen is namelijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij ons meedraaien en werkritme opdoen”, vertelt Van Holthe tot Echten.

Ze hoopt dat nieuwe vrijwilligers zich snel melden voor de afwisselende werkzaamheden. “De meeste medewerkers zijn bij ons voor verschillende taken in te zetten: in de winkel of in het magazijn. Vaardigheden leer je op de werkvloer. Het is echt leuk werk”, aldus Van Holthe tot Echten en collega Hennie van Dijk knikt instemmend. Zij kwam vijftien jaar geleden binnen als vrijwilliger en groeide door tot betaalde kracht bij Noggus & Noggus. “Dit is heel afwisselend werk en het is leuk om met mensen om te gaan. Veel Hasselters komen regelmatig langs, al zijn er ook nog best veel die hier nog nooit zijn geweest”, denkt Van Dijk.

En dat terwijl het aanbod in de zaak voortdurend vernieuwd. “Wij zijn geen keten die iets kunnen bestellen dat de volgende dag binnen is, maar als je vaker komt, vind je zeker wat je zoekt. Veel ruimte voor meubels hebben wij hier niet, maar verder wisselt ons assortiment continue. Je kunt hier echt mooie dingen vinden.”

“Mooie snuisterijen zijn onze kracht”, noemt Van Holthe tot Echten dat. Soms verbaast ze zich erover hoe snel nieuwe spullen alweer in de Kringloop liggen. “Dat was ook het begin van onze kringloop: wij vonden dat de afvalberg kleiner moest. Daar werken we nog steeds aan. Wij scheidden spullen en brengen die naar verschillende partijen of ze belanden in de winkel. Het bewustzijn over afval en duurzaamheid is gegroeid, maar toch kunnen we daarin nog steeds flinke stappen maken.”

Naast de zoektocht naar vrijwilligers zoekt Noggus & Noggus ook nog een betaalde vakantiekracht voor drie maanden. “Normaal gesproken nemen we iemand voor de vakantieperiode aan, maar ook vanwege het vrijwilligerstekort zoeken we nu iemand voor drie maanden. De vakantiekracht komt hier met alle voorkomende werkzaamheden in aanraking en verdient het minimumloon.”

Interesse? mail naar mvanholthetotechten@noggusennoggus.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour