28 april 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

36 Hasselters bezoeken inloop Stenendijk

Geplaatst op: 19 juni 2019

Dinsdagavond presenteerde Waterschap Drents Overijsselse Delta in molen De Zwaluw in Hasselt de mogelijkheden voor de versterking van de Stenendijk. Met deze versterking zorgt het waterschap ervoor dat de dijk voor een langere termijn (50 jaar) veilig is. Daarbij wordt rekening gehouden met toekomstige ontwikkelingen zoals klimaatverandering en bodemdaling.   

De mogelijke oplossingen laten de verschillende principes zien waarmee de dijk versterkt kan worden. In en buiten de molen hingen kaarten en tekeningen. Medewerkers van het waterschap gaven een toelichting op de ontwerpen en zijn met aanwezigen in gesprek gegaan. Twee weken eerder waren de oplossingen al besproken met direct aanwonenden van de dijk. De resultaten van die bijeenkomst hebben een plek gekregen in de oplossingen zoals afgelopen dinsdag gepresenteerd.

Gisteravond konden de 36 aanwezigen met het plakken van stickers (een rode: dit wil ik echt niet of een groene: deze heeft mijn voorkeur) aangeven welke oplossing zijn of haar voorkeur heeft, en welke de minst passend is.

Het waterschap vindt het belangrijk om te weten wat het draagvlak voor elk van de oplossingen is. Uit de reacties is in ieder geval af te leiden dat het verhogen van de dijk de gemoederen bezighoudt,  net als de zichtbaarheid van de stenen muur.

Eind dit jaar is bekend welke oplossing het waterschap uitwerkt tot een concreet ontwerp. Binnenkort wordt gekeken welke oplossingen in ieder geval af gaan vallen. In het najaar 2019 is er weer een inloopbijeenkomst.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour