29 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hage geeft concert in Hasselt

Geplaatst op: 26 juni 2019

Jan Hage komt op 6 juli naar Hasselt om een concert te verzorgen in de concertserie Hasselt Orgelstad 2019. Hij bespeelt dan het bekende Knolorgel van de Grote of Stephanuskerk. Als organist is hij verbonden aan de Domkerk in Utrecht waar hij het majestueuze Bätz-orgel bespeelt.

In 2016 promoveerde hij aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam met zijn proefschrift met als titel: ‘Muziek als missie. Een luthers geluid in een calvinistische wereld. Een studie naar Willem Mudde en de kerkmuzikale vernieuwingsbeweging.’  Daarnaast geeft hij veel concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames.

Jan Hage won verschillende internationale prijzen en is onderscheiden met de zilveren medaille van het ‘La Société Art-Sciences-Lettres’ te Parijs. Jan is een warm pleitbezorger- en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek.

Het programma bevat stukken van Bach, Welmers en Guilmant en daarnaast zal Jan zelf een improvisatie verzorgen. Het programma is heel toegankelijk ook voor niet orgelfanaten. Een goede mogelijkheid om kennis te maken met andere orgelmuziek dan de koraalgebonden muziek.

Het volledige programma voor dit concert en de andere concerten in de concertserie zijn te vinden op de website www.vriendenvanhetknolorgel.nl of de facebookpagina van het Rudolph Knolorgel. Op zaterdag 6 juli is de kerk om 19.30u open en begint het concert om 20.00u. Er is een beamerscherm en beeldverbinding aanwezig zodat u de organist op beeld kunt zien en mee kunt kijken tijdens het spelen. De entreeprijs voor dit concert is  € 10 per persoon. Voor 65+-ers is het tarief € 8. Kinderen en jongeren onder de 15 jaar mogen gratis naar binnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour