29 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jongerenwerker neemt afscheid van PKN Hasselt 

Geplaatst op: 11 december 2020

Jongeren- en opbouwwerker Mink de Vries neemt afscheid van de PKN Hasselt. De Vries was per 1 december 2018 in dienst van de PKN Hasselt om de tussenperiode te vullen tot en met de definitieve hereniging tussen de Hervormde Kerk (de Baak) en de Gereformeerde Kerk (de Ichthus).

Vanwege de Coronacrisis, die ook Hasselt en Zwartewaterland zwaar heeft getroffen, is er nu nog geen sprake van een definitieve hereniging. Uitstel betekent geen afstel. Het dagelijks bestuur van de PKN Kerk in wording heeft toch besloten om voor de Vries niet een nieuw contract op te stellen.

Veel kerken in Nederland hebben het vanwege de Coronacrisis financieel moeilijk. Minder inkomsten en meer uitgaven(Techniek bijvoorbeeld voor de online diensten).

Voor de gemeente Zwartewaterland en Hasselt betekent dat nog geen afscheid van Mink de Vries. De Vries in 2018 in Hasselt komen werken voor kerk en samenleving, blijft vrijwillig in de gemeente actief.

Zo blijft hij betrokken bij Erfgoed en de Moderne Devotie in Zwartewaterland, bij geloofsgesprekken in het Mariaklooster, bij het jongerenwerk en bij de Stuurgroep Onderwijs en Jeugdhulp binnen de gemeente Zwartewaterland. 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour