29 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jongeren in gesprek met makers ‘monoliet’

Geplaatst op: 26 januari 2021

Kort voor de monoliet weer werd opgepikt door de makers

De makers van de ‘monoliet’ zijn via politie in contact gebracht met jongeren die het object hebben verwijderd. Kort voor de jaarwisseling dook de monoliet op in het park. De politie had beelden in handen gekregen middels een wildcamera van een bezorgde bewoner. Er is (nog) geen aangifte gedaan meldt een van de makers, die anoniem wil blijven. De producenten van het metalen object hopen er in gesprek met de jongeren uit te komen, al dan niet met behulp van een kleine vergoeding.

In de nacht van 29 op 30 december is het object vernield door een groep jongens. Agent Charissa Borgmeier had op Instagram geanonimiseerde beelden gedeeld, waarna de meeste jongeren zich vrijwillig hadden gemeld.

“Het betreft vernieling van iemand anders zijn eigendom”, vertelt een maker. “Het maakt niet uit dat wij die monoliet zonder toestemming hebben geplaatst, het blijft vernieling. Van de politie had ik begrepen dat de jongeren van plan waren om de monoliet ergens anders in Hasselt te plaatsen.” Maar ze kwamen niet verder dan bij de rooms-katholieke begraafplaats, waar het object werd ‘geparkeerd’. Dankzij een tip konden de makers hun kunstwerk daar oppikken. “Het weegt zo’n 40 à 50 kilo, dat was blijkbaar te zwaar voor hen”, vertelt de anonieme maker die blij is dat hij met de daders in contact is gekomen.

De makers pleegden de guerilla-actie in de hoop wat positieve reuring te creëren in Hasselt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour