28 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Onthulling 3D-geprinte Jacobsschelp bij oude stadhuis

Geplaatst op: 27 september 2021

Wethouder Harrie Rietman onthulde maandagmiddag samen met 3D-kunstenaar Stefan Steenbergen de eerste speciale voor Hasselt gemaakte 3D-Jacobsschelp bij het oude stadhuis. Alle 12 ‘vlaggenborden’ in de binnenstad van Hasselt worden de komende maanden hiervan voorzien.

De schelpen zijn bedoeld om de toeristische wegwijzers beter zichtbaar te maken. Stefan Steenbergen uit Hasselt heeft de schelp ontworpen en gemaakt van kunsthars. Hij is bekend van de miniaturen van karakteristieke Hasselter gebouwen, die hij met zijn 3D-printer maakt. Hiervoor ontving hij eerder dit jaar een Stadscheque van de gemeente.

Met de Stadscheques stimuleert de gemeente plannen van inwoners om de historische binnenstad van Hasselt nog mooier te maken. De schelpen en de Stadscheques komen voort uit het Leefbaarheidsplan Hasselt, dat de gemeente en bewoners eerder samen maakten.

Jacobsschelp

Deze schelp staat symbool voor het Jacobspad Uithuizen-Hasselt dat in mei 2008 is geopend door de Stichting Jacobspad Groningen Drenthe. Het doel van deze stichting is om een deel van het Europese netwerk van historische pelgrimspaden naar Santiago de Compostela te ontwikkelen en in stand te houden. Hiervoor zijn eeuwenoude pelgrimsroutes en kerkpaden in ere hersteld. Meer informatie hierover is te vinden op www.jacobspad.nl 

 

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour