27 april 2024 Gebruikers online: 45
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aankomst Sinterklaas

Evenement op: zaterdag 13 november 2021 -16:30 - 17:30

Event Navigation

Sinterklaas arriveert dit jaar pas in de namiddag bij de kalkovens. Geen uitgebreid onthaal maar wel met een zogeheten ‘walk trough’. Omstandigheden rondom het coronavirus maakt dat de intocht anders verloopt dit jaar. Zo komt het feest in de sporthal dit jaar te vervallen.

Sinterklaas arriveert dit jaar op 13 november om 16.30 uur. Na ontvangst neemt de goedheiligman plaats in zijn stoel op het podium en kunnen de kinderen één voor één langs lopen om naar hem te zwaaien en een foto te maken. Tijdens het wachten wordt er door de pieten een feestje gebouwd met muziek en een lichtshow.

Door de ‘walk through’ is het evenement een doorstroomlocatie. “Zo hoeven we niet op een QR-code te controleren. Voor deze opzet hebben we gekozen omdat Sinterklaas voor alle kinderen is. Bij het verlaten van de locatie krijgen de kinderen een zakje pepernoten mee van de pieten”, schrijft de organisatie. “Dit betekend dat we met één ingang en met één uitgang gaan werken.” De ingang is vanaf het kalkovenbruggetje en de uitgang is bij Restaurant De Linde. De organisatie gaat hier op controleren. Vanaf De Linde is dus geen ingang mogelijk zoals gebruikelijk de afgelopen edities van de Sint-intocht.

Kijk voor meer informatie op www.sinterklaashasselt.nl en hou op 13 november de facebookpagina voor het laatste nieuws.