30 april 2024 Gebruikers online: 16

Meiden Olympia’28 na dikke zege ‘kampioen’

Geplaatst op: 18 december 2021

Na een klinkende 7-0 overwinning op Staphorst vierde MO17 van Olympia’28 zaterdagmiddag het kampioenschap. Het team onder leiding van Ger van den Berg en Dunja de Bruin heeft daarmee minder verliespunten dan de directe concurrent.

Na een wat stroef begin ging na een stief kwartiertje de hasselter doelpuntenmachine draaien. Daarvoor waren al wat kansen om zeep geholpen maar toch kwam de openingstreffer en vlak voor rust de 0-2. Na de thee kwam het team goed los en stond het na 10 minuten in de tweede helft al 5-0 voor de ploeg uit Hasselt. Toen kwam er het besef dat de klus was geklaard en liep de wedstrijd rustig naar het eindsignaal. In die fase werden ook nog de laatste tw ee goals gemaakt. Toen kon het kampioensteam met een 7-0 zege op zak richting Hasselt om daar in de kantine een klein feestje te houden.

Gemeld moet worden dat kampioenschap nog niet officieel is. Olympia’28 viert het kampioenschap op basis van het hebben van de minste verliespunten. Feitelijk staan zij met een wedstrijd minder gespeeld twee punten achter MO17-1 van SC Genemuiden. Eerder in het seizoen werd een wedstrijd van de Hasselter meiden gestaakt na onenigheid. Met nog twintig minuten op de klok en een 6-0 voorsprong kon de wedstrijd tegen Flevo Boys niet worden uitgespeeld. “Helaas heeft de KNVB nog geen uitsluitsel gegeven tot vandaag. Maar mochten we de wedstrijd nog gaan uitspelen dan lijkt het me niet dat wij de zege nog uit handen gaan geven”, aldus leider Ger van den Berg.