28 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kloostergesprekken in oude Mariaklooster Baangracht 

Geplaatst op: 18 maart 2022

Op 21 maart starten in Hasselt de kloostergesprekken op de plek van het oude Mariaklooster aan de Baangracht 6. De kloostergesprekken staan open voor iedereen. Het initiatief en de organisatie komen van Geke van de Wetering, bewoonster van het voormalige Mariaklooster, en Mink de Vries van de Actuele Moderne Devotie Beweging. De kloosteravonden beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd en eindigen om 21.00 uur.

Centraal deze avond staat ontmoeting en toewijding, die iedereen op een eigen manier kan en mag ervaren. Het schilderij van Henny Pap toont een ontmoeting in kwetsbaarheid en vrede. “De handpalm is geopend naar het licht‘’ ( Ida Gerhardt) , staat op de muur van het voormalige klooster.

Vanuit de eeuwenoude gastvrijheid van geloofsgemeenschappen is iedereen welkom. Wel of geen kerkelijke – of geloofsachtergrond maakt voor deelname aan deze kloostergesprekken geen verschil. Afstand en/of nabijheid bepaalt u zelf, gezien deze kwetsbare maar ook hoopvolle tijd.

In het kloostergesprek staat een bepaalde tekst en thema centraal, waar een ieder op zijn of haar eigen manier op kan reageren. Het gaat om het delen en ontmoeten van elkaar, het gaat niet om overtuigen of gelijk krijgen. We zijn allemaal op weg.

Er is ruimte om gewoon een keer een avond bij te wonen, zonder ergens aan vast te zitten. Het thema van de avond is “ Op weg naar ….” ? Aanmelding kan t/m 20 maart via e-mail: kloosterhasselt@gmail.com Toegang is gratis, er is wel een grens aan het aantal deelnemers. Na 21 maart is op 4 april het volgende kloostergesprek.

 

Gepubliceerd door Klaas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour