28 april 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Start Kloostergesprek in het oude Mariaklooster

Geplaatst op: 27 september 2022

Het oude Mariaklooster aan de Baangracht stelt haar deuren open, voor een Huiskamer- Kloostergesprek, op maandag 3 oktober.  De Huiskamer-Kloostergesprekken staan open voor iedereen. Het initiatief komt van Geke van de Wetering en Mink de Vries.

“Vanuit de eeuwenoude gastvrijheid van geloofsgemeenschappen is iedereen in het Mariaklooster welkom. Wel of geen kerkelijke – of geloofsachtergrond maakt voor deelname aan deze Huiskamer- Kloostergesprekken geen verschil. In het gesprek staat een bepaalde tekst en thema centraal, waar een ieder op zijn of haar eigen manier op kan reageren. Het gaat om het delen en ontmoeten van elkaar, het gaat niet om overtuigen of gelijk krijgen”, aldus organisator De Vries.

De kloosteravonden, tweewekelijks, beginnen om 18.30 uur met een eenvoudige maaltijd en eindigen om 21.00 uur.  Er is ruimte om gewoon op 3 oktober een keer een avond bij te wonen, zonder ergens aan vast te zitten. Het thema van de eerste avond is ‘Gemeenschapsdenken, echt wat anders dan polderen’.

Aanmelding kan t/m. 1 okt. via email : kloosterhasselt@gmail.com  Toegang is gratis, er is wel een grens aan het aantal deelnemers. Locatie: Baangracht 6

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour