27 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

CBS Prins Willem Alexander het toneel op met Peer Gynt

Geplaatst op: 29 september 2022

Op basisschool Prins Willem-Alexander is het startschot gegeven voor de aftrap van het project  ‘Peer Gynt’. De kinderen werken de komende tijd aan een moderne versie van het toneelstuk uit 1867. Uiteindelijk resulteert dat in een voorstelling voor ouders en belangstellenden. Deze voorstelling wordt op 13 oktober door de leerlingen gespeeld in Sporthal Anna van der Breggen Sporthal.

Woensdagochtend verzamelden alle kinderen van de school zich in het speellokaal voor de opening. Hierbij werden de kinderen warm gemaakt voor het project. Er was een sketch waarin een ondeugend kind gespeeld werd. Ook werd het verhaal van de verloren zoon verteld. Zowel de sketch als het verhaal van de verloren zoon gaan over het krijgen van een tweede kans en opnieuw beginnen. Door deze verhalen kregen de kinderen de kern van het verhaal van Peer Gynt ook mee; er is altijd een tweede kans.

Projectweek

De komende weken werken de kinderen aan de voorbereiding van de voorstelling. Hierbij worden zij ondersteund door het Nederlandse Reisopera en Phion (Orkest van Gelderland en Overijssel). Deze zullen een dag op school komen ter voorbereiding en op 13 oktober de voorstelling voorzien van muziek en regie.

Brede context

Naast de voorstelling gaan de kinderen ook werken over Edvard Grieg (die een groot gedeelte van de muziekpartijen schreef), orkesten en Noorwegen (waar dit verhaal zijn oorsprong vindt). Op deze wijze wil de school deze voorstelling van Henrik Ibsen in een bredere context plaatsen, zodat kinderen hiervan op vele vlakken zullen leren.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour