27 april 2024 Gebruikers online: 28

Olympia boekt benauwde overwinning op Rouveen

Geplaatst op: 1 oktober 2022

De ontlading was groot bij spelers en staf na de winst, Foto Wim Poelhekken

Na een spannende pot voetbal met veel strijd en inzet thuis tegen Rouveen stapte Olympia zaterdag als winnaar van het veld.

De eerste helft gaf over een weer vlagen van goed veldspel met een iets dominanter Rouveen. Toch opende Jeffrey van de Belt in de 25e minuut de score.

In de tweede helft drong Rouveen flink aan, maar na een kwartier scoorde Jeffrey van de Belt in buitenspelpositie. De gelijkmaker door Rouveen hing in de lucht en werd realiteit door een doelpunt van Stefan Leeftink: 1-1. Rond de 75e minuut greep de trainer van Olympia in en kwamen Lars Bartels en Patrick Reuvekamp in het veld voor Brian Snijder en Valery Leusink. Kort daarna belandde een inzet van Rouveen op de lat.

Vijf minuten voor tijd viel het -door velen niet meer verwachte- tweede doelpunt van Olympia: een mooie indraaiende vrije trap van Bram Haasjes werd door opnieuw Jeffrey van de Belt omgezet in een doelpunt: eindstand 2-1.

Scheidsrechter Turhan Yildiz uit Zwolle floot in de stijl van Bas Nijhuis; liet dus veelal doorspelen en voelde de wedstrijd goed aan. Gevolg was dat beide supporterskampen het afwisselend oneens waren als er werd doorgespeeld na een al dan niet gemaakte overtreding.

Deze wedstrijd was een goede graadmeter voor de krachtsverhoudingen in de derde klasse. Met twee overwinningen zijn de groenwitten het seizoen uitstekend gestart.