2 december 2023 Gebruikers online: 28
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefiet Festival met Lösse Eindties, Younger Days en Shadowplay

Evenement op: 28 januari 2023 -20:00 - 23:55

Event Navigation

Op het Benefiet Festival 2023 staan zaterdag 28 januari drie bands op de planken. Younger Days en Lösse Eindties komen uit Genemuiden en worden aangevuld met de Sallandse formatie Shadowplay. Samen verzorgen ze een bijzonder programma. Het Benefiet Festival is een tweedaags evenement dat op vrijdagavond 27 januari aftrapt met een jeugdconcert door de jeugdleden van Hasselts Fanfare. Alle opbrengst van dit jaarlijks terugkerende evenement komt ten goede aan het doel van Zwartewaterlandhelpt.nl. Zo vormt het dit jaar een aanvulling op het reeds ingezamelde bedrag voor de Fleur Bloemenstichting dat de strijd aanbindt met stelselmatig pesten.

Deze organisatie staat op tegen alle vormen van pesten. Dus ook op de werkvloer of ouderen. “Want pesten raakt iedereen!”, aldus de stichting. Jerry Hoekman – gitarist van Lösse Eindties – kan zich volledig vinden in het doel van de Fleur Bloemen Stichting. “Ik heb de pest aan pesten”, zo laat hij kort maar krachtig weten. Om 20.30 uur trapt Younger Days de concertavond af. De band met frontman Wim Kooiman bouwt gestaag aan hun repertoire. Klassiekers van CCR worden afgewisseld met Nederlandstalig werk van o.a. De Dijk en Peter Koelewijn.

Daarna is het de beurt aan Lösse Eindties. De oorspronkelijke dialectband heeft al jarenlang een trouwe aanhang. Eigen werk wordt afgewisseld zorgvuldig uitgezochte covers. Het optreden van de Genemuidenaren begint om 21.45 uur.

Slotact van de avond is Shadowplay. Deze band heeft in het zalencircuit al ruimschoots hun sporen verdiend. Wie houdt van bands als Journey en Golden Earring zit gebeiteld bij dit optreden. Om 23.00 uur staat het optreden gepland dat ongeveer een uur gaat duren.

Voor alle muziekliefhebbers uit de regio lijkt het een enorme leuke avond te gaan worden. Een afwisselend programma dat bovendien gekoppeld is aan een goed doel. Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in het clubgebouw van Hasselts Fanfare aan de Van Haersoltelaan 11.

Lösse Eindties