23 juli 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

Erfgoedtour Historische bedrijfsvaartuigen

Evenement op: 16 augustus 2024 - 18 augustus 2024

Event Navigation

Dit jaar viert de LVBHB (Landelijke Vereniging Behoud Historische Beroepsvaart) het 50-jarige jubileum. Dit doen zij onder andere met een zogeheten erfgoedtour. Vanaf 6 juli varen veel schepen van de vereniging een rondje door Nederland, waarbij alle provincies worden aangedaan.

Deze vereniging heeft vanwege het vijfjaarlijkse Hassailt een warme band met Hasselt. Mede door de gastvrijheid die zij hier altijd ervaren hebben, heeft de LVBHB besloten dat zij deze unieke tour in Hasselt willen afsluiten.
De schepen zullen op 16, 17 en 18 augustus aanmeren in Hasselt.
Op 17 augustus gaan de bruggen open en leggen een aantal schepen ook aan in de binnengrachten. Deze schepen varen dan op zondag weer uit.
Het bestuur van Hassailt en gemeente Zwartewaterland is betrokken om te ondersteunen in de organisatie van de tour en de bijbehorende ledenreĆ¼nie. Het betreft echter een activiteit van de LVBHB zelf. Behalve het fraaie schouwspel en de reuring worden er vanuit Hasselt of gemeente geen andere activiteiten georganiseerd.

Om deze dagen goed te laten verlopen komen er wel enkele aanvullende verkeersmaatregelen. Binnenstad-bewoners ontvangen informatie daarover binnenkort in de brievenbus.