22 oktober 2021 Gebruikers online: 33
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Euifeestconcert Gerwin van de Plaats

Evenement op: zaterdag 17 augustus 2019 -16:00 - 18:00

Event Navigation

Traditiegetrouw geeft organist Gerwin Van der Plaats het Euifeestconcert in de Ichtuskerk. Dit jaar met een vroegtijdige start van het Hooifeest, namelijk een week voor aanvang. Het concert van de organist uit Kampen start 17 augustus om 16.00 uur.

Op 9 jarige leeftijd begeleidde Gerwin (1977) al kerkdiensten. Zijn talent werd verder ontwikkeld door de organisten Jaap Zwart en  Herman van Vliet. Idolen van  hem waren Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder.

Zijn leermeesters aan het Fontys conservatorium waren Geert Bierling (orgel) en Henco de Berg (improvisatie). Naast zijn orgelconcerten geeft hij uitvoeringen met verschillende koren als dirigent of als begeleider. Hij heeft een 5 tal koren onder zijn hoede o.a. mannenkoor DEV en klein koor Musica Religiosa, beide te Kampen. Bovendien treedt hij vaak samen op met sopraan Clara de Vries en zijn Urker mannenkwartet. Buitenlandse concertreizen staan op zijn curriculum. Tot de historie behoren zijn populaire concerten op het theaterorgel in Steenwijk.

Op zijn programma staan vaak voor orgel gearrangeerde orkestwerken van bekende componisten naast populair klassieke orgelwerken. Meestal opent en sluit hij af met een variatie of improvisatie over een bekende melodie. Daartussen komen componisten van bekende en minder bekende signatuur aan bod. Het wordt een toegankelijk programma voor een breed publiek. Zie zijn website om meer inzicht te krijgen.

De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en is gratis toegankelijk. Natuurlijk wordt een vrije gift ter bestrijding van de kosten zeer op prijs gesteld. Dit concert wordt georganiseerd  door de orgelcommissie in overleg met de Oranjevereniging