23 juli 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hassailt 2023

Evenement op: donderdag 27 juli 2023 - zondag 30 juli 2023

Event Navigation

Hassailt brengt sinds de oprichting normaliter elke vijf jaar de historische scheepvaart tot leven. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Over enkele weken varen diverse vaartuigen van de Vereniging Schipperskring Rond- en Platbodemjachten (VSRP) Hasselt binnen . Ook hebben de vertrouwde gasten van de Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ) aangegeven weer aanwezig te zijn. Ook komt er een delegatie van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch bedrijfsvaartuig (LVBHB).

Naast de genoemde verenigingen komen er nog veel andere schepen richting Hasselt zodat er meer dan honderd schepen langs de grachten en de kades komen te liggen. Naast het bezichtigen van de schepen worden er ook diverse andere activiteiten georganiseerd zodat het weer een mooi evenement voor iedereen wordt.

Het jaar 2023 is het jaar van de Hanzesteden. Tijdens dit jaar worden er door negen Hanzesteden in Oost-Nederland, waaronder Hasselt, extra betekenis gegeven aan 800 jaar Hanze gedachtengoed. In dat kader zal de -voor veel beroemde- Kamper Kogge tijdens Hassailt aanwezig en te bezichtigen zijn.