13 juni 2024 Gebruikers online: 76
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

HV Dweildag

Evenement op: 15 juni 2024

Event Navigation

Maar liefst zestien dweilorkesten en fanfarekorpsen brengen komende zaterdag het centrum van Hasselt in een feeststemming. Dit jaar wordt wederom de dag groots geopend met een streetparade door het centrum. Acht drum- en fanfarekorpsen uit de gehele regio starten om circa 11.30 uur vanaf de Grintwal.

Om 13.00 uur starten de alom bekende dweilorkesten met het middagprogramma. Na het succes van voorgaande jaren wil de organisatie dit jaar wederom een stapje verder gaan met muzikaal entertainment op de braderie en in het kinderspeelparadijs.
Nieuw dit jaar is een theatershow bij de Veerpoort. Het hilarische en flexibele duo Boer Driekus en Boerin Bertha gaan ontbijten, maar op welke manier? Wie nieuwsgierig kan naar dit ontbijt, misschien wel op grote hoogte kan terecht om 13.15 uur, 14.15 uur of 15.15 uur. De voorstelling duurt ongeveer 20 minuten.

Mede dankzij veel trouwe sponsoren en vrijwilligers, is het dit jaar opnieuw weer mogelijk om de HV Dweildag te gaan vieren. Hier is de organisatie dan ook zeer dankbaar voor. De organisatie geeft wel aan dat dit met oog op de toekomst toe steeds lastiger gaat worden. “Ook wij hebben te maken met enorm stijgende kosten. Wij hebben een club trouwe sponsoren achter ons staan, maar iedereen herkent het beeld van de stijgende kosten. Dit kunnen we niet blijven uitbreiden. Zonder een koerswijziging weten wij niet hoelang dit evenement nog kan blijven bestaan”, aldus Andrea ter Wee namens de organisatie.

Daarom doet de organisatie dit jaar een beroep ook op de bezoekers. Op het evenement liggen bierviltjes met QR codes. Via deze code kunnen bezoekers welke een steentje willen bijdragen een vrijwillige donatie doen. Op deze manier wil de organisatie alles eraan doen dit mooie evenement in stand te kunnen houden. Een donatie kan ook via de website worden gedaan.

“Verder hopen we dat de weergoden ons positief gezind zijn voor aanstaande zaterdag. Dat is op dit moment het spannendste.” Voor meer informatie, het programma of een donatie, kijk op www.dweildaghasselt.nl