21 januari 2021 Gebruikers online: 17
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start expositie Bote de Vries

Evenement op: maandag 4 juni 2018

Event Navigation

Van 4 juni tot 1 september exposeert Bote de Vries zijn schilderijen in de leeszaal van de bibliotheek Hasselt. Na zijn pensioen is hij serieus aan het schilderen geslagen met realistische taferelen van alledag. 

Bote is geen onbekende in Hasselt, hij woont al jarenlang aan de Prinsengracht en heeft in Hasselt en de regio veel verbouwingen gedaan. Naast zijn werk is Bote een echte sportman: lange fietstochten in binnen- en buitenland en ook de elfstedentocht  op de schaats en op de fiets.

Jarenlang stond hij ook ieder jaar op de planken met de uitvoering van de Toneelvereniging Hasselt. Rollen die hem op het lijf waren geschreven. En nu Bote schildert hij in de stijl van Jopie Huisman en Henk Helmantel; met dus realistisch werk. Begonnen als autodidact, maar de laatste jaren volgt hij hiervoor ook cursussen in Deventer .

Hij is een liefhebber van kunst: schilderkunst maar ook keramiek en bezoekt daarvoor veel tentoonstellingen en galeries. In de leeszaal zijn deze zomer schilderijen van alledaagse dingen te bewonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.