27 mei 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Voorjaarsconcert Hasselt’s Mannenkoor

Evenement op: 25 mei 2024 -16:00 - 17:30

Event Navigation

Het Hasselt’s Mannenkoor geeft een gratis toegankelijk voorjaarsconcert in de Ichthuskerk op zaterdag 25 mei.
Na enkele bewogen jaren waarin het Hasselt’s Mannenkoor te maken had met o.a. de gevolgen van de coronapandemie en het aantrekken van een nieuwe dirigent, heeft het koor de draad weer flink opgepakt en is het tijd voor een, als vanouds, jaarlijks voorjaarconcert.

Het koor, dat momenteel bestaat uit ongeveer 30 leden, brengt onder leiding van de nieuwe dirigent Erik de Leeuw een boeiend en afwisselend repertoire ten gehore. De mannen worden hierbij door de sopraan Cora van der Steeg uit Hasselt bijgestaan. Zij zingt zowel zelf, als ook samen met het koor enkele nummers.

Toeschouwers kunnen deze middag luisteren naar o.a. “The last farewell” van Roger Whittaker, “Home on the range” van Brewster M. Higley, “Where no one stands alone” van Elvis Presley, maar ook wat oudere nummers als “Panis Angelicus” van César Franck en “Dank sei Dir, Herr” van Georg Friedrich Händel.

Het optreden begint om 16.00 uur, en de kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegang is geheel gratis, maar om de kosten zo laag mogelijk te houden worden bezoekers na afloop bij de uitgang gevraagd om een vrijwillige bijdrage.