23 maart 2019 Gebruikers online: 7
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Westerbork maakt indruk op leerlingen Het Anker

Geplaatst op: 26 april 2018

In aanloop naar de 4 en 5 mei herdenking en vieringen hebben de bovenbouwkinderen van CBS Het Anker aandacht besteed aan het joodse leven in de Tweede Wereldoorlog. Het begon met een bezoek aan de synagoge in Zwolle waar de kinderen tekst en uitleg kregen over joodse gebruiken en gewoonten. Dit was tevens in het kader van wereldgodsdiensten.

In de klas hebben ze verder gewerkt rondom het jodendom, in combinatie met lessen over de Tweede Wereldoorlog en een rondwandeling langs plekken die verbonden zijn aan de joodse geschiedenis in Hasselt. Hierbij kwamen ook de verhalen van de joodse gezinnen die in Hasselt hebben geleefd naar voren.

Het boek ‘Voor ons kwam de bevrijding te laat’, mede mogelijk gemaakt door Stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland was hierbij een mooi naslagwerk. Afgelopen dinsdag hebben de kinderen van groep 7 en 8 het voormalig kamp Westerbork bezocht. Een indrukwekkend bezoek voor kinderen van deze leeftijd. Het begon ook hier weer met het verhaal van één van de joodse gezinnen uit Hasselt.

Vervolgens werd aan de hand van verhalen van leeftijdsgenoten het verhaal van Westerbork levend gemaakt. Een dag vol geschiedenis die van belang is te blijven vertellen. Dit bezoek werd mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van Stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland. Tenslotte zullen de kinderen van groep 7 van Het Anker aanwezig zijn tijdens de 4 mei herdenking om een bloemstuk te leggen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.