26 april 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

CDA-raadslid over belevingsvlucht: dichterbij dan je verwacht

Geplaatst op: 30 mei 2018

“Als je ‘em voorbij ziet vliegen, is het wel anders dan normaal”, zegt CDA-raadslid Rudi van Zandwijk. Hij spotte de belevingsvlucht, die de geluidsbelasting van Lelystad Airport moest weerspiegelen, in Hasselt. “Het is dichterbij dan je verwacht.”

Hij vindt het qua geluid meevalllen. “Het is goed te doen voor de kant van Hasselt, vermoedelijk zul je hem binnen niet horen”, denkt Van Zandwijk. “Maar dit was maar één vliegtuig, en dat gaat in de toekomst frequenter worden.” Zijn standpunt blijft dat er een vliegveld moet komen in Lelystad. “Maar er is niet goed onderzocht of de routes ook anders kunnen.”

Als landelijk alle routes zouden worden aangepast, wat volgens hem eigenlijk ook moet: “Dan hadden ze bijvoorbeeld over het IJsselmeer kunnen vliegen. Wij blijven voorstander van herziening van het luchtruim.”

Als Zwartewaterland kan de gemeente er niet heel veel aandoen, zegt het raadslid. “Maar wij staan heel kort in contact met CDA Overijssel. Daar ventileren we onze standpunten.”

Hij blijft het jammer vinden dat de vliegtuigen niet over het IJsselmeer gaan. “Hier vliegen ze tussen Stadshagen en Hasselt, maar pal over de mooie natuur langs het Zwartewater. In Genemuiden gaan ze dichter langs de woonkern.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour