26 april 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Alles of niets’ voor vertrekkende Olympiaan Matthan Admiraal

Geplaatst op: 5 juni 2019

Donderdagavond wordt om 19.30 uur afgetrapt

Olympia 1 speelt donderdag een afscheidswedstrijd vanwege het vertrek van een vijftal spelers. Gerrit Zekveld, Matthan Admiraal, Dennis van der Meulen, Arjan Luten en Sander Bruins stoppen er mee om uiteenlopende redenen. Een van de opvallendste spelers is Matthan Admiraal. Met zijn 28 jaren jong nog lang niet rijp voor het bierteam, en bovendien een belangrijke waarde voor het team van trainer Jarrisch Keizer. Hij vertelt waarom hij toch zijn voetbalschoenen aan de wilgen gaat hangen.

“Ja voor de trainer kwam het wel als een schok. En ook voor het grootste deel van de selectie kwam mijn besluit onverwachts”, vertelt Matthan die zijn hele voetballeven op ’t Hoenbroeck heeft liggen. “Maar ik ga volgend jaar weer studeren, een voltijdstudie in Utrecht. En dat kan ik niet combineren met wat het voetballen in het eerste van mij vraagt en wat ik er ook voor wil geven.” Want voor de fanatieke middenvelder is het alles of niets.

“Maar het is nu 5 voor 12 wat betreft mijn toekomst”, verklaart hij verder zijn keuze voor de studie. Maar ook het opofferen van vrije tijd is een bijkomende reden. “Als ik een weekend weg wilde met vrienden was dat altijd een heel geregel. En als ik dan eens vrij dacht te zijn, dan kwam er wel een inhaalwedstrijd ineens.”

Maar dat onverlet dat Matthan het spelletje zal gaan missen. Zowel qua competitie als de kameraadschap in het team. “Ik ben dan wel fanatiek -een kuitenbijtertje- maar het lekker ouwehoeren en dollen hoort er ook bij.” De laatste seizoenen onder Jarrisch Keizer heeft hij ook als heel positief ervaren. “Hij een goede trainer, erg betrokken bij de vereniging en hij eist heel veel van zijn spelers. Hij is heel perfectionistisch en dat kan ik wel waarderen.”

Negen jaar geleden debuteerde Matthan onder trainer Hans Roeland. Daarna is hij een belangrijke waarde geworden voor het elftal. Of hij nog terugkeert in het eerste? “Op de club heeft iedereen nog wel de verwachting dat ik terugkeer. Ik ben zo jong en retefanatiek zeggen ze. Maar toch wil ik daar nu geen uitspraken over doen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour