27 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kinderen bakken ‘kruidnootletters’ bij Jumbo

Geplaatst op: 20 november 2019

Foto's: Marijke van Dalfsen en Enrico Kolk

Twintig kinderen hadden woensdagmiddag geluk: ze mochten kruidnoten bakken bij de Jumbo. En dat zorgde voor een enthousiast gebeuren in de bakkerij van de supermarkt. Kruidnoten in verschillende soorten en maten. Er werd zelfs nog een gat in de markt ontdekt: geen chocoladeletters, maar kruidnootletters.

Jumbo Hasselt is niet de enige winkel die zo’n middag houdt, dat gebeurt in meerdere vestigingen. “Het is wel echt à la Jumbo”, vertelt bakkerijmedewerker Diane Duim. “Gewoon leuke dingen doen.” Haar collega, Marijke van Dalfsen, staat normaal in de slagerij maar springt deze middag bij in de bakkerij. “Dit is heel wat anders dan een normale werkdag, maar wel grappig om te doen. Zoiets kun je best vaker doen: niet alleen een winkel zijn, maar ook de kinderen erbij betrekken.”

De kinderen zijn in ieder geval enthousiast, zegt Duim. “Een uur is zo voorbij. De kinderen gebruiken hun eigen fantasie en maken bijvoorbeeld ook hartjes en vlinders met het deeg.” En dat gebeurt ambachtelijk: zonder vormpjes. In de winkel worden normaalgesproken geen kruidnoten gebakken. “Wel speculaasmolens bijvoorbeeld. Misschien is het een idee om dat nu wel te gaan doen.”

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Contour