26 april 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Telefooncirkel opgericht voor eenzame ouderen

Geplaatst op: 16 maart 2020

Welzijn Zwartewaterland moet ook veel van haar activiteiten opschorten. Ook de thuisbasis Het Teeuwland is gesloten voor de sociale activiteiten. Voor een deel van de ouderen die zij ondersteunen en van contacten en ontspanning voorzien zijn de nieuwe maatregelen ingrijpend. Voor de meest eenzame ouderen is maandag een zogeheten telefooncirkel in het leven geroepen.

“Wij hebben een groep van ongeveer tien vrijwilligers bereid gevonden om deze mensen minimaal twee keer per dag op te bellen. Voor gewoon eenvoudige vragen als ‘Hoe is het met je’ maar ook of we boodschappen voor hen moeten doen. We willen een luisterend oor bieden voor hen die écht op zichzelf zijn”, vertel Monique Platel van het welzijnswerk.

Zij hebben deze juist afgelopen jaar veel eenzame mensen leren kennen via de Buurtkamer Plus. Toch weet Platel dat er altijd nog meer ouderen zijn die geholpen zijn met aandacht en hulp. Vanuit de wijkverpleging die veel mensen blijven bezoeken kan het welzijnswerk ook in contact komen met meer ouderen.

Wie meer mensen kent die geholpen zijn met de telefooncirkel, zij kunnen worden aangemeld via Welzijnzwartewaterland@gmail.com.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour