7 mei 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Het wordt een rare vakantie’

Geplaatst op: 16 maart 2020

Wie maandagmorgen rondreed zag dat het Hasselter straatbeeld vrij levendig was. De effecten van de coronavirus zijn amper te zien op straat. Met het mooie weer na alle druilerige dagen, was het zelfs wat drukker doordeweeks dan de afgelopen periode. Op de schoolpleinen gaan kleine groepjes kinderen toch graag even naar buiten.

De vrienden Thijs en Kobus bijvoorbeeld. Beiden zitten in groep 8 van Het Anker. Zij zijn nog niet heel druk geweest met schoolwerk, maar weten dat dat zeker nog gaat komen de komende tijd. Daarom nemen ze het er nu even van om lekker een balletje te trappen op het voetbalpleintje naast Op de Hoeksteen. “Eigenlijk is het een soort vakantie”, zegt Kobus. “Maar best lang, gewoon een halve zomervakantie. Maar het wordt wel een rare vakantie”, voorspelt Thijs. 

Iets verderop zit Tiekje Mudde met haar vier dochter op een bankje op schoolplein. Zelf werkzaam in de kinderopvang-sector is zij twee ochtenden ingeroosterd om haar zogenoemde vitale werk op locatie voort te zetten. Maar deze ochtend heeft ze geprobeerd haar oudsten les te geven. “Dat was nog niet gemakkelijk met mijn jongste dochter (1) erbij en vier verschillende leeftijden bij elkaar. Maar we maken ervan wat er van te maken valt. Ik ben niet ongerust momenteel, maar ik merk wel dat we er allemaal nog aan moeten wennen”, zegt ze positief gericht. Ik hoop dat de school binnenkort wat lesmiddelen aanbiedt voor de thuislessen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour