28 mei 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Chloë heeft tijd om te klussen maar mist familie

Geplaatst op: 6 april 2020

Foto's Hanna Wursten

“M’n ouders kunnen allebei goed koken, we eten als gezin nog vaak met elkaar.” Chloë Lau mist die momenten samen met haar familie. Maar toch hoeft ze het lekkere eten niet te missen. “Op zaterdag bracht m’n moeder nog een maaltijd. Die zet ze hier dan voor deur.”

Samen met haar vriend Nick woont Chloë nu een paar jaar aan de Brouwersgracht. Nicks werk gaat voor het grootste deel gewoon door. Chloë brengt zo veel tijd door thuis met de Franse Bulldog Beer. “Ik heb twee banen momenteel. Op maandag en dinsdag werk ik thuis. Ik doe administratief werk voor een bereidingsapotheek. Ik heb een hele set-up ontvangen met extra beeldscherm.” De andere dagen werkt ze normaal gesproken bij Café Ad’Vundum. “Maar dat is nu alleen maar afwachten tot wanneer dat weer kan beginnen.”

De momenten dat Chloë momenteel buiten komt is voor het uitlaten van Beer en boodschappen doen. “Laatst kwam ik mijn moeder tegen in de Jumbo. Dat was heel raar, je wilt elkaar natuurlijk aanraken, maar dat doe je nu niet. Dat is voor ons allebei lastig, maar voor m’n moeder nog wel wat lastiger.”

De dagen zonder het kroegwerk kan Chloë goed vullen met het opknappen van de eerste verdieping. “Wij zijn begonnen met de deurposten, maar langzamerhand kwam daar steeds meer werk bij. Wij zijn dus geen ‘coronaklussers’, we waren er al mee begonnen in januari”, zegt ze met een lach. “We nemen er goed de tijd voor, dat is een bijkomend voordeel nu.”

Dit was de vierde aflevering in onze nieuwe serie ‘Hasselt in Beeld’. Samen met fotograaf Hanna Wursten wil Hasselt Actueel op gepaste afstand met raam- en deurportretten Hasselters in beeld brengen tijdens deze coronatijd. Opgeven kan via de facebookpagina van Hanna.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Chloë heeft tijd om te klussen maar mist familie”

  1. Wat een mooi artikel . TOP
    Het voelt nog steeds raar toen we elkaar in de supermarkt tegen kwamen. Ik werd er heel verdrietig van. Maar het is niet anders. Gelukkig komen wij er nog goed vanaf tot nu toe. En natuurlijk is er facetime…maar een dikke knuffel geven mis ik enorm.
    Samen verslaan we het . Blijf afstand houden.