1 december 2020 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Van Gaalen op herhaling in De Veldschuur

Geplaatst op: 5 maart 2017

Op 24 februari gaf de gerenommeerde Zwartsluizer natuurfotograaf Paul van Gaalen op uitnodiging van de Veldschuur te Rouveen een lezing over één van zijn vele expedities naar het ruige en wilde Alaska. De belangstelling voor deze lezing was overweldigend zodat velen teleurgesteld moesten worden. Om die reden is Paul van Gaalen bereid gevonden om dezelfde lezing nogmaals te verzorgen, en wel op donderdag 16 maart a.s., wederom in de Veldschuur.

De lezing is getiteld: “Alaska, adembenemend fraai en van een spectaculaire ruigte en weidsheid”. Samen met zijn schrijvende partner Ragnhild heeft wereldreiziger en natuurfotograaf Paul van Gaalen een tiental boeken gemaakt die hen naar vele uithoeken van de aarde brachten. Regelmatig onder heftige omstandigheden, maar altijd een prachtige uitdaging. Via allerlei publicaties en media heeft hun werk een breed internationaal podium kunnen bereiken.

Terwijl ze heel veel tijd in landen rond de evenaar doorbrachten, lag eigenlijk hun grote voorliefde in het uiterste zuiden en noorden van onze aarde. Bijvoorbeeld de expedities naar Patagonie, die gefilmd en op TV uitgezonden zijn, maar ook het hoge noorden. Één van deze reizen voerde hen naar Alaska. De overweldigende schoonheid van het landschap, zijn ruigte, uitgestrektheid, de dieren die daarin voorkomen en het soms barre klimaat hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten. Ook de cultuurhistorie en de manier hoe mensen soms trachten te overleven in dit uiterst dun bevolkte deel van de wereld is indrukwekkend.

Een imposant beeld op het leven in Alaska.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website van de Veldschuur (www.veldschuur.net) en ook nu weer geldt: vol=vol!

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore