28 oktober 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zwaluw na donderdag zonder wieken

Geplaatst op: 5 maart 2017

Komende donderdag om 9.00 uur is het zover: na een intensieve periode van voorbereiding worden de wieken van De Zwaluw verwijderd. In vakjargon: de roeden worden gestreken oftewel de hekwerken worden afgezaagd, de wiggen losgemaakt en de keerklossen verwijderd. Een grote kraan zal vervolgens de roeden er uit hijsen en naast de molen neerleggen.

De uitvoering van de werkzaamheden is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. De molen staat op een plaats waar veel wind is, normaal gesproken een onmisbaar element bij een molen, maar nu mag er niet te veel wind zijn want dan wordt de klus uitgesteld.

“Aan de ene kant waarschijnlijk een triest gezicht deze ontmanteling maar aan de andere kant weten we dat we er iets moois en beters voor terug krijgen! Hier heeft heel Zwartewaterland het afgelopen jaar naar toegeleefd en nu gaat het daadwerkelijk gebeuren.  De Zwaluw zal voor even vleugellam zijn en achter de steigers verdwijnen om daarna in volle glorie weer tevoorschijn te komen”, laten de vrijwilligers weten. Ze  nodigen iedereen uit om donderdag bij het spektakel aanwezig te zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore