15 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Schippersechtpaar zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 22 mei 2017

Voor Hendrik (Henk) Snijder en Johanna (Jopie) Krale was het zondag precies zestig jaar geleden dat zij elkaar levenslange trouw beloofden. Maandag bezocht burgemeester Bilder het paar, aan Het Ambt, om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksjubileum.

Henk is geboren in Zwolle en groeide op als oudste van drie broers in een schippersfamilie. Jopie is in Zwollerkerspel geboren in een gezin van acht kinderen. Op de Ambachtschool deed Henk allerlei technische vaardigheden op. Hij ging werken bij een scheepswerf en ging daarna varen.

Binnen de vriendenkring hebben Henk en Jopie elkaar ontmoet. Het stel trouwde en zij ging met hem mee varen. Zij werden een schippersgezin. Zij kregen drie dochters en een zoon. Inmiddels hebben zij dertien kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

Door omstandigheden kwamen zij weer aan wal en heeft Henk gedurende 38 jaar bij scheepswerf Ridderikhoff gewerkt. Jopie ging werken als gezinshulp. Haar hobby’s zijn lezen, puzzelen, wandelen en fietsen.

Henk is nog altijd druk met schepen. Het echtpaar maakt graag vakantiereizen per schip. Dan fotografeert Henk de passerende schepen en zoekt er de gegevens van op. Ook de ontwikkelingen binnen de scheepvaart heeft hij steeds bijgehouden. “Het laat je nooit los”, vertelt de gewezen schipper. Het echtpaar kijkt uit naar de dag waarop zij met familie dit feest –al varend- mag gaan vieren.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour