28 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Avondvierdaagse vanavond afgelast

Geplaatst op: 29 mei 2017

Zojuist is besloten om de adviezen van de KWBN en het KNMI ter harte te nemen en de vierdaagse van maandag 29 mei niet door te laten gaan, vanwege de onzekerheid in de weersverwachting. “We zijn voornemens om dinsdag 30 mei alsnog van start te gaan”, meldt de organisatie. “Uiteraard heeft dit geen invloed op het behalen van de medaille.”

Wie vanmiddag op Buienradar.nl keek zag dat de zichtbare onweersbuien steeds meer naar middernacht opschoven. “Maar die informatie is te beperkt. Wij hebben extra informatie ingewonnen bij het Vliegveld Lelystad en een lokale weerman. Daar werd gemeld dat eventueel onweer zich heel moeilijk exact laat voorspellen”, geeft Wendy Bloemink als verklaring op het afgelasten. De experts wisten uit te leggen dat de weersomstandigheden te onbestendig zijn om onweer boven Hasselt uit te sluiten op het moment dat de vierdaagse in volle gang is.

De Nederlandse Wandelbond gaf maandagochtend het advies om de eerste avond van de wandelvierdaagse af te gelasten. Vanmiddag was er beraad met de alle commissieleden.

Het KNMI heeft vandaag code geel afgegeven vanwege ernstige onweersbuien die op komst zijn in heel Nederland.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Avondvierdaagse vanavond afgelast”

Contour