26 april 2024 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Speelparadijs en klimrots bij Dweildag

Geplaatst op: 3 juni 2017

Foto Hermen Hilboezen

Vereniging Dweildag Hasselt houdt zaterdag 10 juni aanstaande voor de zevende keer de OBN Dweildag in het centrum van Hasselt.  De hele dag zijn er op verschillende locaties in het centrum optredens van maar liefst negen dweilorkesten, die de sfeer er lekker in brengen. Net zoals de laatste jaren worden ook dit jaar naast de muziek verschillende activiteiten georganiseerd, waarbij een negen meter hoge klimtoren dit jaar letterlijk en figuurlijk een grote blikvanger zal zijn!

Vanaf 10.30 uur barst het los in het centrum van de Hanzestad Hasselt. Zeemanskoor de ‘Ketel Binken’ uit Kampen treedt tot 13.00 uur op het hoofdpodium op de Markt. Om 13.00 uur zal de OBN Dweildag 2017 op de Kaai officieel geopend worden door Blaaskapel de Notenkrakers uit Hasselt.

Een braderie zal gehouden worden in straten tussen de verschillende muziekpodia. De verkoopwaren zijn divers, van sieraden tot tuinartikelen en van food tot ICT. Op de Prinsengracht zullen allerlei oude ambachten worden gedemonstreerd. De ambachtslieden, veelal gekleed in traditionele kleding, demonstreren allerlei oude gebruiken en vertellen u er graag meer over.

Tijdens de OBN Dweildag 2017 is het mogelijk om de 177 treden van de Grote of St. Stephanuskerk te beklimmen. Eenmaal boven gekomen ligt heel Zwartewaterland aan uw voeten op een hoogte van maar liefst 41 meter. Een rondje geeft naar alle kanten zicht op de Hanzestad, een gezellig plaatje tijdens de OBN Dweildag!

De Wilhelminalaan wordt omgetoverd tot speelparadijs voor kinderen. Kom ook glijden, klimmen of springen op allerlei verschillende luchtkussens. Hiernaast is er de mogelijkheid om eendjes te vissen, ranja te ‘melken’ uit een melkkoe of mee te doen aan het welbekende touwtje trekken. Ook zal er entertainment plaatsvinden van een goochelaar, is er de mogelijkheid om je te laten schminken en zal een grote bungeejump-trampoline aanwezig zijn.

Nieuw dit jaar is een klimrots van maar liefst 9 meter hoog! Bij het Bolwerk kunnen vijf personen tegelijk, onder begeleiding van twee instructeurs, deze mobiele rots beklimmen. De deelnemers zijn via een automatisch blokkeer- en abseilsysteem gezekerd. De mobiele klimrots van Klim en Outdoorcentrum Yosemite uit Zwolle is het nieuwste op het gebied van mobiele klimwanden. De klimwand heeft de structuur van een echte rotswand met meerdere klimroutes van gemakkelijk tot moeilijk.

Voor meer informatie: www.dweildaghasselt.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour