27 april 2024 Gebruikers online: 14
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Reinier en Rianne Veldman vertellen over hun werk in Malawi

Geplaatst op: 15 juni 2017

Reinier en Rianne Veldman geven op 21 juni in De Werkplaats (Kaai) een presentatie over hun werk in Malawi. Reinier is opgegroeid in Hasselt. Na zijn studie Internationaal Land- en Waterbeheer in Wageningen, is hij met zijn vrouw Rianne naar Malawi verhuisd om zich in te zetten voor de ontwikkeling van waterpompen en het opleiden van de lokale vakmensen die de pompen kunnen maken en installeren. Dit doen zij binnen het SMART-centre. Zij wonen op dit moment met hun twee dochtertjes Sarah en Tirza in het noorden van Malawi (Mzuzu).

Water en goed sanitair zorgen ervoor dat ziektes teruggedrongen worden. De waterpompen worden van lokale materialen gemaakt en kunnen daarmee eenvoudig onderhouden worden. Naast de waterpompen geven zij ook trainingen in het gebruik van waterfilters. Ook de waterfilters zijn gemaakt van lokale materialen. Mensen kunnen beide voor een relatief klein bedrag aanschaffen.

De aanvang van de presentaties zijn: ’s middags 15.00 – 17.00 uur (er is dan een speciaal kinderprogramma), ’s avonds 19.30 – 21.30 uur. Ook is het mogelijk om lokale producten (koffie, noten, e.d. te kopen). Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. Jan Willem van Hasselt zal zorgen voor de muzikale omlijsting. Hij heeft zelf geruime tijd in Malawi gewoond en kent de situatie waar Reinier en Rianne in wonen en werken.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour