23 september 2020 Gebruikers online: 37
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Euifeest-orgelconcert in de Ichtuskerk

Geplaatst op: 2 augustus 2017

De Kamper organist Gerwin van der Plaats neemt zaterdag 26 augustus opnieuw plaats achter het Holthuisorgel in de Ichtuskerk. Sinds 2010 keert deze talentvolle organist terug tijdens Euifeest voor een lichtvoetig concert.

Het programma opent en sluit hij af met een koraalfantasie over een bekend geestelijk lied. Daartussen komen verschillende componisten aan de beurt van Bach tot Tsjaikovski . Orkestwerken worden door hem bewerkt tot fraaie orgelmuziek. Zo heeft hij een paar jaar geleden de toccata van Bach in een swingend jasje van Porter Heaps gegoten. Ook heeft hij furore gemaakt op het bevrijdingsconcert van het Hasselts Mannenkoor in 2015 met een mooie fantasie over het beroemde lied van Vera Lynn samen met sopraan Clara de Vries.

Gerwin(1977) begeleidde al op jonge leeftijd kerkdiensten. Zijn orgeldocent was o.a. de Rotterdamse stadsorganist van de Laurenskerk Geert Bierling. Hij heeft gestudeerd aan het Fontys conservatorium in Tilburg. Naast het kerkorgel beleeft hij veel plezier aan het theaterorgel. Zang heeft ook zijn voorliefde. Hij heeft een vijftal koren onder zijn hoede waarmee hij ook wel eens in het buitenland optreedt.

Dit concert wordt georganiseerd door de orgelcommissie van de Ichthuskerk. Het programma is helaas nog niet bekend. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegang is vrij.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore