29 april 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Mogelijk beschadigde internetkabel onder Van der Vechtlaan

Geplaatst op: 14 augustus 2017

Een aantal Ziggo-klanten in Hasselt heeft al dagen problemen met het internet. Het lijkt erop dat de kabel tussen de kast (bij de Boni) en de woonwijk beschadigd is. “Als Ziggo de boel doormeet, dan is er niets te zien”, zegt een Hasseltse, die er ook last van heeft. Samen met anderen kwam ze er via Facebook achter dat ze niet de enige met problemen was, en dat het dus niet aan de modem kon liggen.

Vanmorgen keek een monteur, na aandringen, wat voor signalen er binnenkomen. Dat is op hoofdpunten gemeten. “Het hele gebied Van der Vechtlaan/Dedemsvaart is zeer slecht”, vertelt de Ziggo-klant. “Maximaal 12 in plaats van 150 MB per seconde.”

De monteur stelde daarna een bijzondere vraag: ‘Dit is toch geen nieuw asfalt?’. “Dat zou wat zijn zeg”, stelt ze. Ondertussen proberen Hasselters zelf een oplossing te vinden. “Postbode Bob de Haan voorziet half Hasselt van een nieuw modem”, zegt de Hasseltse. “Die bus is oranje vanbinnen nu. Maar dat is dus niet het euvel.”

De Van der Vechtlaan werd een paar weken geleden opnieuw geasfalteerd. Dat zou op 23 juli klaar zijn, maar was pas vlak voor Hassailt afgerond, op 27 juli. De monteur vermoedt dat de kabel toen geraakt is. “Als asfalt nat is, geleidt een breukje nog wel, maar zodra het uithardt en droogt, niet meer. Dat zou dus kunnen. Of de connector is kapot, maar dat heeft hij allemaal doorgemeten”, aldus de gedupeerde.

Gepubliceerd door admin

5 reacties op “Mogelijk beschadigde internetkabel onder Van der Vechtlaan”

  1. Dat van die oranje bus is zwaar overdreven. Bob vertelde dat hij een handjevol modems bij mensen thuis afgeleverd heeft en bij het postkantoor van PostNL aan de Hoogstraat ook een handjevol. En Bob weet het vast beter dan die Hasseltse met haar oranje bril.

  2. De onderste laag van asfalt is mortel(bestaande uit oa water), met daarbovenop een hechtlaag / primer en vervolgens bitumen al bovenste laag. Kabels lopen relatief diep (min. 50 cm). Dus is de oude laag 50 cm of meer uitgefreesd zou het kunnen. Het vocht in de onderste laag mortel hard uit en weg eventuele geleider. In theorie dus niet zo gek van die ziggo monteur….

  3. Wat voor een monteurs heeft Ziggo in dienst? Nat asfalt? Dus als het gaat regenen hebben we weer internet, bitumen is een isolator ook als het warm en vloeibaar is. Bovendien ligt de kabel niet in het asfalt maar hopelijk ruim een halve meter er onder. En als de monteur alles heeft doorgemeten dan weet ie toch of de connector defect is? Wat een kak-verhaal!

Contour