28 april 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Concert Harm Hoeve in de Ichthuskerk

Geplaatst op: 5 september 2017

Harm Hoeve  (1964) geboren en getogen in Rouveen komt op 23 september zijn zomer slotconcert van Hasselt om 20.00 uur uitvoeren op het Holthuisorgel in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan. Dus niet zoals gebruikelijk in de Grote Kerk, wegens restauratie van het Knolorgel.

Harm Hoeve heeft zijn opleiding als uitvoerend musicus genoten aan het Zwolse conservatorium bij Harm Jansen en volgde een opleiding tot koor directie. Ook  studeerde hij piano aan het conservatorium van Hilversum. Als vaste organist is hij verbonden aan de Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk in zijn woonplaats.

In 1989 won hij het Albert Schweitzer Orgelfestival. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland en begeleidt diverse koren bij o.a. radio- en tv uitzendingen. Bovendien dirigeert hijzelf verschillende koren in de regio. Soms treedt hij op met pianist Jan Vayne waarbij laatstgenoemde improviseert op thema’s die Harm op orgel aanlevert.

Hij brengt een programma van religieuze en toegankelijk klassieke muziek die staat in het teken van 500 jaar Reformatie met werken van Zwart, Bach, Boëly, Händel, Saint-Saëns en Kabelevsky. Opening en afsluiting zijn bewerkingen van geestelijke liederen door de concertgever zelf.

De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij. Wel wordt een gift ter  bestrijding van de kosten zeer op prijs gesteld. Het volgende concert vindt plaats op zaterdag 21 oktober 2017 om 16.00 uur en wordt uitgevoerd door Sander van den Houten (orgel) en Merel van Geest (mezzo- sopraan).

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour