19 september 2020 Gebruikers online: 34
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Locatie Bodewes wordt weer Bolwerk

Geplaatst op: 28 september 2017

Waar nu Bodewes nog gevestigd is, komt straks weer een bolwerk. Dat is het eigenlijk nog steeds, maar door de scheepswerf is dat onzichtbaar. De contouren komen na vertrek van Bodewes weer in beeld.

Dat zegt Antonio de Boer van de gemeente. Op de inloopbijeenkomst van woensdag kwamen meer dan 80 mensen af. Op de bijeenkomst werd een impressie gegeven van de verbouwing die het kleine stukje Hasselt te wachten staat. Eerder dit jaar werd al gezinspeeld op een recreatieve bestemming.

En die gaat er inderdaad komen. 36 recreatieve ‘wooneenheden’ worden er gebouwd, bestaande uit verschillende woningen en een gebouw van vier verdiepingen. “Te hoog”, volgens sommige Hasselters op de bijeenkomst. “Mensen zien liever een verdieping minder”, legt Jeroen Heethaar van Herstructurerings Maatschappij Overijssel (HMO) uit, die daarmee het belang van de inloopbijeenkomst onderstreept: “Wij zijn al enthousiast en samen met de inspraak hier kunnen we er een mooie variant van maken.”

De reacties op het plan zijn wisselend, zo blijkt. “Je hoort mensen die zoeken naar de persoonlijke impact”, vertelt De Boer. “Zij hebben nu het geluid van de scheepswerf. Dat zijn ze straks even kwijt, maar ze krijgen wel te maken met een ander aanzicht.”

Veel vragen gaan dan ook over het ‘nieuwe’ geluid en de ontsluiting. Het nieuwe project wordt namelijk niet aangesloten op de dan vernieuwde N331, maar krijgt een aansluiting bij de rotonde ter hoogte van Zieleman. Op die manier wordt de doorstroming op de weg bevorderd.

Niet alleen wooneenheden maken deel uit van het plan, er komt ook een vestingwal, met entree’s van de woningen. Die mogen overigens niet permanent bewoond worden. Al met al geen extreem plan, volgens Heethaar. “Driekwart jaar geleden was het te gewaagd om dit te doen”, zegt De Boer. “Nu zit alles in de boost-modus en is het een goed moment om dit te doen.”

Wanneer de ‘verbouwing’ van start gaat, is, net als de kosten, nog niet bekend. Eerst moet er nog bodemonderzoek gedaan worden. “Er is vervuiling”, legt De Boer uit. “Maar hoeveel, dat weten we nog niet.” En scheepswerf Bodewes zal daarvoor eerst Hasselt moeten verlaten.

Gepubliceerd door admin

2 reacties op “Locatie Bodewes wordt weer Bolwerk”

  1. het gebouw ziet er imposant uit, alleen heeft Hasselt hier niets aan, Hasselt is meer gebaat met meer parkeergelegenheid en dat kan uitstekend op deze locatie, goed voor het toerisme en dus voor Hasselt, nu heeft alleen Schagen baat bij, kijk naar Elburg daar kun je ook parkeren op 2 plekken net buiten het centrum

Nightstore